5 grunde til at lave knibeøvelser

Her får du 5 gode grunde til at lave knibeøvelser efter fødslen – og huske dig selv på det.

1. Knibeøvelser er det eneste, der virker på en slap bækkenbund

Sammen med de tværgående mavemuskler sørger bækkenbunden for at holde din kerne stærk og stabil. Knibeøvelser er forholdsvist simpelt, men også noget af det mest effektive til det. For ikke at tale om at de kan laves overalt – i bussen, når du holdet for rødt, mens du ammer, eller når du skifter ble.

2. Knibeøvelser giver bedre orgasmer

Ja, det bliver både bedre for både dig og din partner.

3. Knibeøvelser modvirker hæmorider

Oprindeligt blev knibeøvelser anbefalet til mænd som middel mod hæmorider. Senere har vi kvinder nærmest overtaget knibeøvelserne og med god grund.

4. Man bliver bedre til at holde sig.

Nu er det ikke fordi, man skal holde sig, men bliver det nødvendigt, er det nemmere når man har en stærk bækkenbund. Trykket på dit bækken i de forskellige livsstadier er også årsagen til, at så mange som 1 ud af 4 lider af inkontinens. Du kan både forebygge og behandle en svag bækkenmuskulatur ved at lave knibeøvelser jævnligt.

5. Undgå et nedsunket underliv og operation senere i livet

Nogle kvinder bliver opereret, fordi deres underliv eller blære ikke kan holdes oppe af deres muskler længere. Knibeøvelser kan være med til at hindre dette.

Sådan kan din knibeøvelser udøves

  1. Knib 10 gange, hvor du kniber 1 sekund og slipper 1 sekund.
  2. Knib op fra endetarmen og hele vejen frem til skambenet. Sæt en ”knude” på og hold knibet i 5 sekunder, hvorefter du slipper fra skambenet og hele vejen tilbage til endetarmen.
  3. Knib lidt i 5 sekunder. Så lidt mere i 5 nye sekunder. Til sidst alt du kan i 5 sekunder.
  4. Knib i bækkenbunden. Spænd dine mavemuskler. Slip maven. Derefter slipper du bækkenbunden.

Share this post

Baby Akademiet består af fagpersoner indenfor områderne fertilitet, graviditet, barsel og baby, der står klar til at støtte dig i hver eneste milepæl på din rejse som forælder. Vi udvikler faglig viden i form af kurser og artikler, med formålet om at vejlede og give dig de bedste råd og værktøjer til at skabe en sund, tryg og positiv start på din families liv.

Søg efter noget bestemt

Udvalgte posts

Kategorier

Popular Posts

Hvad er hCG?

Når man bliver gravid, så kommer man uvægerligt til at stifte bekendtskab med det graviditetsbevarende hormon hCG (humant Choriogonadotropin). Det er nemlig hCG man måler

Read More