4 tips til at få dine mavemuskler til at samles igen

De fleste kvinder vil opleve, at mavemusklerne deler sig under en graviditet for at lave plads til baby. Dette er en naturlig proces og ikke noget, man skal være bange for. Efter fødslen skal kroppen restituere og hele, hvilket indebærer at mavemusklerne langsomt samles og finder på plads igen. Nogle vil dog opleve, at denne proces ikke sker af sig selv, og de skal derfor være ekstra opmærksomme på, hvilke bevægelser de laver i deres hverdag og helst supplere med træning, der styrker kerne muskulaturen. Tommelfingerreglen hedder, at ca. 8 uger efter fødslen skal mavemusklerne have fundet på plads igen. Dette kan selvfølgelig variere, og derfor vil nogle kvinder opleve kortere eller længere tid. Nedenfor giver vi dig 4 facts, som kan hjælpe dig med at få styr på dine mavemuskler.

1. Sæt dig ikke lige op i sengen

Undgå mavebøjningen når du sætter dig op i sengen. I stedet bør du rulle om på siden og presse dig op at sidde med armene. Når du sætter dig lige op, lægges der nemlig et pres på mavemusklerne, der vil modarbejde deres heling og i nogle tilfælde skubbe dem længere fra hinanden. Tænk derfor over, hvordan du sætter dig op. 

2. Drop at ligge i planke & lave mavebøjninger

Af samme grund som tidligere bør du droppe mavebøjninger og planke, da de ligger et unødvendigt pres på mavemusklerne. Dyrker du yoga eller pilates, bør du derfor være opmærksom på at undgå/mindske planke-lignende øvelser.

3. Lav øvelser der styrker din kerne muskulatur

I stedet for planke og mavebøjninger bør du lave øvelser, hvor du styrker din kerne muskulatur. Øvelsen ”leg raise” i forskellige variationer er et godt eksempel på, hvad du gerne må. Her holder du overkroppen i gulvet under hele øvelsen og bruger i stedet benene som vægt til at træne core-muskulaturen.

4. Vær opmærksom på dine hverdags bevægelser

Giv din krop tid til at hele, og pres den ikke unødvendigt. Du bruger mavemusklerne, hver gang du løfter på dit barn. Når du bøjer dig forover og løfter dit barn op, bruges musklerne i din mave og lænd. Derfor bør du i stedet sætte dig ned i hug, tage dit barn ind til kroppen og bruge benene til at rejse dig igen. Er du i tvivl om du har delte mavemuskler? Se denne video, hvor Maria forklarer, hvordan du kan tjekke, om du har delte mavemuskler: https://youtu.be/FJY2o4CaIxY

Vil du lære mere om delte mavemuskler og hvordan du kommer af med dem?

Hvis du er interesseret i at lære mere om, hvad delte mavemuskler er, og hvordan du kan genoptræne din kerne og delte mavemuskler efter fødslen, så har vi udviklet en workshop, der guider dig til dette. I workshoppen får du b.la. 3 videoøvelser, som du kan bruge lige efter fødslen, til at styrke din kerne. Du kan deltage helt gratis her Vores gratis workshop giver dig den basale viden, du har brug for, for at kunne styrke og træne din kerne og delte mavemuskler efter fødslen. Men hvis du ønsker et mere dybdegående forløb, der sikrer, at du kommer af med dine delte mavemuskler og får en stærkere kerne, anbefaler vi dig at tage et kig på vores online bootcamp “Kom af med delte mavemuskler”. I dette forløb får du både træning, viden og vejledning om delte mavemuskler, genoptræning efter fødslen, og hvad du skal være særligt opmærksom på, når du begynder at bevæge og styrke din krop. Du får samtidigt motivation, inspiration og adgang til mange års erfaring, så du kan overkomme mentale barrierer og komme i mål med dine målsætninger. Haps din plads på bootcampen her.

Share this post

Baby Akademiet består af fagpersoner indenfor områderne fertilitet, graviditet, barsel og baby, der står klar til at støtte dig i hver eneste milepæl på din rejse som forælder. Vi udvikler faglig viden i form af kurser og artikler, med formålet om at vejlede og give dig de bedste råd og værktøjer til at skabe en sund, tryg og positiv start på din families liv.

Søg efter noget bestemt

Udvalgte posts

Kategorier

Popular Posts

Hvad er hCG?

Når man bliver gravid, så kommer man uvægerligt til at stifte bekendtskab med det graviditetsbevarende hormon hCG (humant Choriogonadotropin). Det er nemlig hCG man måler

Read More