3 måder at bruge din vikle på

Jeg har altid sværget til min vikle. Det var en ny verden, der åbnede sig, dengang jeg blev tippet om en helt almindelig strækvikle. Mila var 10 uger gammel og sov aldrig. Kun 20 minutter ad gangen. I mine arme… Det bliver man lidt træt af på et tidspunkt. Altså ikke at have hende i armene (tæt på), men at have en konstant pylret baby, der er i søvnunderskud. For ikke at snakke om hendes mor, der manglede armene til at kunne håndtere vasketøj, rengøring eller til bare at holde fri. Så da min søde veninde fortalte mig om viklens kræfter, sendte jeg Lasse afsted efter en! Den var magisk. Mila sov i 40-50 minutter lige pludselig. Jeg kunne bære 2 indløbsposer på vej hjem. Jeg kunne klare opvasken, mens hun sov på mig. Og jeg gik ikke ned på hud-mod hud tid med hende. HELT GENIALT! Eller hvad siger du? Men det er ikke bare for at bære rundt på sit barn, at man bør investere i en vikle. (PS! Bare så vi har det på det rene; jeg er altså ikke sponsoreret af et vikle-firma. Jeg har selv købt og betalt for den, så dette kommer lige fra mit hjerte!) Den kommer med mange andre fordele, og dem fortæller jeg om her:

1.    En fast vikle kan bruges som rebozo-sjal under graviditeten!

Aldrig hørt om rebozo? Fortvivl ikke. Du kan finde alle vores rebozovideoer på vores YouTube kanal her: https://www.youtube.com/channel/UCXNiFlljm_d3J26Fu6Fr0ow Men i stedet for at købe et rebozosjal, kan din vikle med fordel bruges – eller omvendt. Du kan bruge din rebozo til vikle. Jeg foretrækker faktisk en fastvikle til det, når jeg skal yde rebozo. Men det er helt fint at have en almindelig stræk vikle i begyndelsen. Det gør ingen forskel for dig, der modtager rebozoen. Finder viklen her =>  Finder rebozo her =>

2.  Den kan bruges som hængekøje for din baby

Jeg bandt min vikle fast i bordet og lavede plads til baby indenunder. Som en hængekøje. Det så simpelthen så hyggeligt ud. Jeg havde lige en pude nedenunder, just in case, men den blev aldrig nødvendig, heldigvis. Din baby skal være lille og ikke kunne trille nogle steder, så virker den upåklageligt.

3.  Den kan bruges som et hyggeligt ”ammehus” i det offentlige

Man skal lige greje den. Men når man har fundet en god teknik, er det supernemt at bruge viklen til amning. Jeg elskede at amme udenfor i den. Jeg kunne tilmed gå en tur med hunden, mens jeg ammede min baby i viklen. Jeg ammede baby siddende. Jeg sørgede blot for at binde min vikle lidt skævt, mod det ene eller andet bryst og hævede den lidt mere, end jeg plejer. Når det var gjort, sørgede jeg blot for at have mit bryst tilgængelig. En amme-bh er must have! Og hvis mit barn slap brystet, stoppede jeg lige op for at hjælpe ham med at fange det igen. Det er nemlig lidt svært for barnet, mens man går. Du kan også bruge viklen til offentlig amning, hvis du for eksempel sidder på en cafe. Her kan du bruge en del af viklen til at dække babys hoved og dit bryst, hvis du ønsker det! Du kan købe en vikle her =>

Share this post

Baby Akademiet består af fagpersoner indenfor områderne fertilitet, graviditet, barsel og baby, der står klar til at støtte dig i hver eneste milepæl på din rejse som forælder. Vi udvikler faglig viden i form af kurser og artikler, med formålet om at vejlede og give dig de bedste råd og værktøjer til at skabe en sund, tryg og positiv start på din families liv.

Søg efter noget bestemt

Udvalgte posts

Kategorier

Popular Posts

Hvad er hCG?

Når man bliver gravid, så kommer man uvægerligt til at stifte bekendtskab med det graviditetsbevarende hormon hCG (humant Choriogonadotropin). Det er nemlig hCG man måler

Read More