Træn dig til en bedre fødsel og fødselsoplevelse

Kan man virkelig træne for at få en god fødsel? Og hvis man kan, hvordan skal man så træne op til fødslen? Gode spørgsmål, ikke? Jeg deler ud af mine erfaringer med træning og fødsel i dette indlæg!

Træning som fødselsforberedelse? Hvordan det?

Flere studier viser, at kvinder der dyrker motion under graviditeten har færre komplikationer og lettere fødsler. At føde er en fantastisk oplevelse. Det er også benhårdt for kroppen. Det er virkelig hårdt arbejde at skulle føde et barn, og derfor er det afgørende, at du er i form til selve fødslen. Det er ikke kun fysisk, at en fødsel kan mærkes. Smertehåndtering er ligeså meget et psykisk foretagende. Træning kan give dig både den fysiske og den psykiske styrke. Træning giver dig en bedre udholdenhed og kondition. Det betyder, at du bedre kan holde til det hårde pres, din krop kommer i under veerne. Samtidig styrker du din psyke, når du ”presser” dig lidt ekstra under træningen. Det giver også en bedre fornemmelse af dine grænser, og du lærer din krop at kende under pres, hvilket vil hjælpe dig når du skal føde.

Træn din vejrtrækning i forbindelse med fødslen

Når du dyrker motion i graviditeten, vil du opleve, at du har lidt sværere ved at holde din vejrtrækning i ro. Dine lungers kapacitet bliver mindre, i takt med at maven vokser. Endvidere pumper du mere blod rundt, og det kræver mere ilt. Det er altid en god ide at træne sin vejrtrækning og sit åndedræt i forbindelse med træning. Og endnu bedre i graviditeten. Når du bruger dine fødsels-vejrtrækningsteknikker, mens du træner, får du det under huden. Det vil gøre det nemmere ved at finde dit korrekte vejrtrækningsflow til fødslen. Når du træner i graviditeten, kan du lave øvelser, hvor du kun skal fokusere på vejrtrækning. Det vil give dig mulighed for at bruge mindfulness under fødslen, og samtidig giver det dig ro at du allerede er øvet i dine teknikker, når du skal bruge teknikkerne under fødslen. 

Træning af udholdenhed til fødslen 

At føde er hårdere end at løbe et Marathon. Og vil du løbe et Marathon uden at træne op til det først? Forhåbentlig ikke! Min anbefaling er at komme i gang med træning, så snart du opdager, at du er gravid. Træning i graviditeten kommer med MANGE fordele. For eksempel at du under din fødsel, har energi til at lade kroppen arbejde og hjælpe din baby ned i bækkenet. Det er altafgørende for en positiv fødselsoplevelse!

Styrk din kernemuskulatur til fødslen

For det første er kernemuskulaturen afgørende for både holdning og belastning under graviditeten. For det andet, er det den muskulatur, du bruger, når du skal presse barnet ud af bækkenet under fødslen. Derfor er det super vigtigt, at du har en stærk kernemuskulatur, når du er gravid. Hvis du har en lang fødsel, skal du virkelig have en stærk kerne for at have kræfter til at presse baby ud til sidst. Træn din ryg, dit bækken og dine side-mavemuskler og sørg for at lave kernearbejde! Vi har en masse gode øvelser til dette på vores youtubekanal!

Træning af din mentalitet op til fødslen

De fleste der har oplevet veer ved, hvor ondt det gør. Instinktivt kommer kamp-instinkterne op, når man får veer. Og man skal bruge mange pædagogiske formuleringer til sig selv undervejs for at holde hovedet koldt og ikke gå i panik. Når du dyrker motion, bliver du bedre til at håndtere smerte, og din hjerne bliver mere udholdende. Det fungerer for mange som en form for meditation. Man tænker kun på det, man laver lige her og nu. Det er i sig selv et rigtig godt værktøj at tage med til sin fødsel. At være tilstede i nuet og acceptere smerterne.

Share this post

Baby Akademiet består af fagpersoner indenfor områderne fertilitet, graviditet, barsel og baby, der står klar til at støtte dig i hver eneste milepæl på din rejse som forælder. Vi udvikler faglig viden i form af kurser og artikler, med formålet om at vejlede og give dig de bedste råd og værktøjer til at skabe en sund, tryg og positiv start på din families liv.

Søg efter noget bestemt

Udvalgte posts

Kategorier

Popular Posts

Hvad er hCG?

Når man bliver gravid, så kommer man uvægerligt til at stifte bekendtskab med det graviditetsbevarende hormon hCG (humant Choriogonadotropin). Det er nemlig hCG man måler

Read More