Kampen mod mor-kroppen

Insta-moms og selvhad

Vi kvinder må være noget nær verdensmestre i at være utilfredse med os selv. Vi scorer max point i alle konkurrencer, når det handler om at dømme os selv, tale grimt om os selv og have kæmpe forventninger til os selv. ”Jeg skal være en super mor, super kæreste/kone, have et flot og pænt hjem, virke overskudsagtig, gå i det rigtige tøj og se ud, som jeg gjorde, før jeg blev gravid”. Og nej piger, det skal I ikke! Der er et kæmpe fokus på kvindekroppen efter fødslen, og måske følger du selv personer på de sociale medier, der er tilbage i form kort tid efter fødslen? Men det er vigtigt at huske på, at disse kvinder sandsynligvis havde et helt andet udgangspunkt end dig, da de blev gravide. Samfundet sætter alle disse forventninger op, men bag facaden hos instagrammere og insta-moms er der ikke altid så rosenrødt, som billederne afspejler. Derfor må I heller ikke lade jer blive tryllebundet af alle disse forventninger. Det er et falsk billede, og ingen kan opnå dette og stadig være en fantastisk, glad og engageret mor/kone/kæreste fra den ene dag til den anden.

Jeg vil gerne veje det samme og se ud, som før jeg var gravid..

Den sætning hører vi ofte. Og hvis dette er dit mål, så giver du dig selv de dårligste forudsætninger for at lykkedes. Din krop har været igennem en graviditet (måske flere). Den har skabt et barn, gjort dig til forælder, og du har været vågen i utallige nætter i træk. Sæt pris på alt det, din krop kan i stedet for at hade den, for det den ikke kan eller er. Sæt pris på din krop, og gør noget godt for den. Spis sundt for at give den de bedste forudsætninger for at være sund, og træn for at skabe en stærk og energisk krop. En krop der kan holde til at bære rundt på dine børn, lege med dine børn og stadig fungere efter utallige nætter med minimal søvn.

Forventninger vs. Realitet

– NEJ! du skal ikke stå skarpt 8 uger efter, du har født! Så tag den nu med ro, og træn når du er klar til det. Det er en omvæltning at blive mor, og mange kvinder føler ikke, at de kan tillade sig at sætte tid af til træning – da de således prioriterer sig selv over deres baby. Vi mener dog netop, at træning med din baby er den perfekte mellemvej. Du får din træning, og baby bliver aktiveret gennem træningen. Vi har opbygget vores Fit moms & baby bootcamp ud fra denne problematik, og vi kan allerede nu mærke, at vores bootcampere ikke føler, at de prioriterer sig selv over deres baby. Vi bygger træningen op om problematikker, der kan være opstået efter en fødsel, og bruger baby som redskab, således at babys sanser og motorik vil blive sat i spil, mens du som mor får sved på panden. Vi anbefaler opstart af træning ca. 6 uger efter vaginal fødsel og 8 uger efter kejsersnit. Men alle kroppe er forskellige, så lyt til din krop og mærk efter, hvornår du er klar. – Nyd den første tid som mor, og tag fat i træningen med din baby, når du er klar til det! Du kan altid kigge forbi vores center til en workshop eller en gratis konsultation, så vi sammen kan finde ud af, hvornår du er klar til at påbegynde træning. Sidder du allerede nu og er klar til at komme i gang, så tilmeld dig næste opstart i uge 25, d. 17 og 18 juni. https://mariadior.simplero.com/product_categories/31935-Bootcamps-for-moedre

Og sidst men ikke mindst..

Din krop er faktisk ret fantastisk, og det skal du huske at fortælle dig selv. Forsøg at sætte pris på dig selv og din krop, og sørg for, at de ting du gør, er for at styrke din krop, nære din krop og passe på din krop.

Share this post

Baby Akademiet består af fagpersoner indenfor områderne fertilitet, graviditet, barsel og baby, der står klar til at støtte dig i hver eneste milepæl på din rejse som forælder. Vi udvikler faglig viden i form af kurser og artikler, med formålet om at vejlede og give dig de bedste råd og værktøjer til at skabe en sund, tryg og positiv start på din families liv.

Søg efter noget bestemt

Udvalgte posts

Kategorier

Popular Posts

Hvad er hCG?

Når man bliver gravid, så kommer man uvægerligt til at stifte bekendtskab med det graviditetsbevarende hormon hCG (humant Choriogonadotropin). Det er nemlig hCG man måler

Read More