Drop intervaltræningen under 1. trimester

Er det godt at træne, når man er gravid? H*ll yeah! Sådan rigtig meget. Der er SÅ mange fordele, at det slet ikke kan betale sig ikke at træne under graviditeten. Så hvis du ikke er startet – så kom i gang. Læs også (8 gode grunde til at træne under graviditeten) Men uanset hvor godt det er at bruge sin krop under graviditeten, skal man stadig være opmærksom på nogle former for træning.

Intervaller og tung styrketræning under graviditeten

Intervaltræning er generelt en god træningsform for gravide. Hvis det laves under ordnede forhold, og man er opmærksom på sin puls og teknik undervejs. Men lige præcist under 1. trimester er der nogle fald-grupper, man skal være opmærksom på. Studier viser, at gravide der dyrker regelmæssig motion under graviditeten blandt andet kan trække fordele af følgende:

  • Reduceret risiko for kejsersnit
  • Færre bækkengener
  • Stærkere krop
  • Hurtigere fødsel
  • Ingen unødig vægtøgning under graviditeten
  • Færre komplikationer under fødslen
  • Bedre fødselsoplevelse
  • Mindre risiko for at udvikle graviditetsbetinget sukkersyge (gestational diabetes mellitus)

MEN der er også forskning, der viser, at gravide der dyrker motion på et meget højt intensitetniveau under 1. trimester har en øget risiko for spontan abort. Studiet er relateret til top-atleter, der træner mere end 2 timer dagligt med høj intensitet og tunge vægte. Blandt disse forekom der en højere rate af spontane aborter i forhold til kontrolgruppen, der ikke trænede på atletniveau.

Hvad hvis jeg ikke er atlet og ikke træner 2 timer daglig som gravid?

Jamen, så er der ingen evidens for, at din risiko er større for at miste barnet under 1. trimester. Dit mål bør være at vedligeholde eller starte med moderat træning under det 1. trimester. Ikke at præstere eller forbedre din fysiske udholdenhed og styrke.

Hvad du skal gøre i forhold til træningen

Vælg træning, du er vant til at lave, eller træning som er mulig at lave under moderat intensitet. Sørg for at styrke din kerne, og spørg nogen til råds, hvis du er i tvivl, om du træner korrekt eller laver uhensigtsmæssig træning. Du kan også med fordel kigge med på nogle af vores mange gratis webinarer for gravide. God træning! Kilde: https://www.cbsnews.com/news/how-safe-is-intense-exercise-during-pregnancy/

Share this post

Baby Akademiet består af fagpersoner indenfor områderne fertilitet, graviditet, barsel og baby, der står klar til at støtte dig i hver eneste milepæl på din rejse som forælder. Vi udvikler faglig viden i form af kurser og artikler, med formålet om at vejlede og give dig de bedste råd og værktøjer til at skabe en sund, tryg og positiv start på din families liv.

Søg efter noget bestemt

Udvalgte posts

Kategorier

Popular Posts

Hvad er hCG?

Når man bliver gravid, så kommer man uvægerligt til at stifte bekendtskab med det graviditetsbevarende hormon hCG (humant Choriogonadotropin). Det er nemlig hCG man måler

Read More