De bedste råd mod hovedpine under graviditeten

Rigtig mange gravide døjer med voldsom hovedpine under graviditeten. Hvis man har lidt af migræne tidligere, er det dog mange gravide der oplever, at migrænen forsvinder under graviditeten. Det behøver vi ikke spekulere mere over. Det skal da bare nydes, ikke?

Men hvad så med mig, der virkelig har fået hovedpine under min graviditet? Hvad skal jeg gøre? Til det deler jeg mine bedste erfaringer med dig i dag.

Før jeg går i gang, er det dog vigtig at understrege følgende;

  1. Kontakt din læge, hvis hovedpinen tager til eller kommer hyppigt.
  2. Læs mine råd, men vær opmærksom på, at de er råd og ikke anvisninger.

Hvorfor har jeg hovedpine i min graviditet?

Hvorfor, den er der, virker måske irrelevant. Du vil gerne have den væk. I get it! Sagen er bare den, at det altid, uanset hvad er en rigtig god idé at finde årsagen til dit problem. Ellers er det blot symptombehandling.

Hvis du oplever hovedpine i starten af din graviditet, kan det skyldes den øgende mængde hormon i din krop. Senere i graviditeten er selve graviditeten som regel ikke synderen. Det kan være stress, spændinger i nakke eller andre årsager.

Hovedpine kan dog også være et symptom på svangerskabsforgiftning. Derfor bør du være opmærksom på vedvarende eller svær hovedpine i slutningen af graviditeten.

Fyld væskedepoterne op

Sørg for at få nok at drikke i løbet af dagen. Et glas vand lige når du vågner og et lige inden, du går i seng. Derudover skal du sørge for at drikke løbende i gennem dagen.

Find gode måder at huske dig selv på at drikke. Der findes mange apps og gode huskesystemer, som du kan tage i brug. Når man er gravid, bliver man lettere dehydreret. Derfor er det super vigtig at sørge for at få væske nok!

Invester i en god hovedpude eller en Bbhugme

Man sover ikke ligefrem fantastisk, når man er gravid. Når man har fundet en stilling, er det lige pludselig ikke den rigtige. Man sover som regel mere uroligt, end man plejer og i nogle sjove sovestillinger.

Jeg havde stor glæde af min bbhugme. Søvn er altid vigtig og især under graviditeten, hvor kroppen har brug for mere hvile end normalt. Sørg for at du giver dig selv de bedste betingelser ved at have en god pude og eventuelt en bbhugme.

Dyrk motion under din graviditet

Motion får pulsen op og udløser endorfiner. Det sørger for at holde dit blodtryk stabilt og normalt. Og så får du en lavere hvilepuls, når du motionerer. Dette er med til at reducere sandsynligheden for, at du vil døje med hovedpine.

Dyrk den motion, du trives med. Og sørg for at træne under hele graviditeten. Det er nemlig langt fra kun hovedpine træning under graviditeten hjælper med. Hvis du vil træne under din graviditet, kan du se, hvilke tilbud vi har her.

Tag et varmt bad eller få gravidmassage

Sørg for at varme muskulaturen rundt i nakke og skuldre godt op, så de slapper af. Ofte kommer hovedpine af spændinger, og når de først er der, skal de løsnes op. En times gravidmassage kan også gøre det. Det er helt sikker noget, jeg er stor fan af!

Vælg akupunktur, inden du tager medicin

Prøv dig frem med forskellige metoder for smertelindring, inden du tyr til panodiler. Akupunktur virkede ikke på mig, men mange andre har god effekt af det.

Det skader i hvert fald ikke at prøve det, hvis du døjer med hovedpine.

Du skal altid kontakte din læge, inden du spiser medicin under din graviditet.

Share this post

Baby Akademiet består af fagpersoner indenfor områderne fertilitet, graviditet, barsel og baby, der står klar til at støtte dig i hver eneste milepæl på din rejse som forælder. Vi udvikler faglig viden i form af kurser og artikler, med formålet om at vejlede og give dig de bedste råd og værktøjer til at skabe en sund, tryg og positiv start på din families liv.

Søg efter noget bestemt

Udvalgte posts

Kategorier

Popular Posts

Hvad er hCG?

Når man bliver gravid, så kommer man uvægerligt til at stifte bekendtskab med det graviditetsbevarende hormon hCG (humant Choriogonadotropin). Det er nemlig hCG man måler

Read More