3 overskuelige måder at ændre dine vaner til sunde, selvom du mangler tid og overskud

De fleste har rigtig mange områder, de gerne vil ændre på. Og helst på samme tid. Det fører ofte til overvældelse og anden følelse af afmagt og stress – og når der ikke sker noget dårlig samvittighed og selvbebrejdelse. Du skal derfor starte med at ændre én dårlig vane ad gangen. Det er nemlig fedt at lykkes med noget, også selvom det bare er en ting. Til at begynde med skal du finde ud af, hvilke vaner du har, som du ikke ønsker dig. Herefter skal du se på, hvad du gør bevidst eller ubevidst, der skaber mest ravage i dit liv eller i dine sundhedsmål i løbet af dagen.

Få vendt de dårlige vaner til nogle gode

Jeg plejer at evaluere, hvad jeg gør i løbet af en dag, og hvilke resultater jeg får den dag. Jeg bruger faktisk den coaching model, vi underviser i på vores online bootcamp – men mere om det en anden gang.  Oftest er jeg overvældet af at have et barn og alle de gøremål, der er i huset og med den lille. Det gør tit, at jeg efter en lang dag på barsel slet ikke får hverken trænet eller spist særlig sundt. Ligesom at vi ofte ender med at træffe dårlige beslutninger – måske du kan kende det fra dig selv?

1. Udvælg den vane, du vil af med

… Kan du komme i tanke om din dårlige vane?

2. Hvad går forud for den vane?

… Det er ofte den sværeste del af processen! Typisk er det en negativ tanke eller en begrænset tanke, der fortæller dig, at det enten er synd for dig, eller du ikke kan overskue det, hvilket gør, at du så får en følelse af overvældenhed, der så leder dig til at træffe et dårligt valg. Derfor er din opgave at finde ud af, hvilken tanke du har haft, inden du har udført din dårlige vane.  Det er normalt og også helt okay, at du først lægger mærke til det, efter at du har lavet en handling, efter du har spist den chokolade, som du jo ikke ville spise. Lad være med at slå dig selv oven i hovedet over det. Alle mennesker oplever, at hjernen gør ting, man ikke har bedt den om – i hvert fald ikke aktivt. Det du i stedet for kan gøre er at reflektere over, hvad der skete lige op til. En bootcamp-mor fortæller: “Jeg flådede slikskabet op og fyldte munden, dét sekund jeg kunne høre, at min baby vågende. For så vidste jeg, at freden var forbi, og at jeg nu skulle til at lege, tumle og være mor igen… men den vane fik jeg sat en stopper for!” 

 3. Det allersidste skridt du skal tage er at gøre noget andet…

Skift din usunde vane ud med noget andet. Du starter med at sætte en mere positiv eller neutralt tanke i det felt, hvor du før har haft en negativ tanke, der har ledt dig til en negativ følelse, der igen har ledt dig til at træffe en handling – din dårlige vane. Det, du så skal nu, er have en plan for, hvad du så skal lave i stedet for. Erstatningen behøver ikke at være at træne eller at spise noget grønt. Det kan også være, at spise noget med mindre sukker eller bare at sætte sig i sofaen. Du skal blot øve dig i at spotte tanken, handlingen og derved dén usunde vane, som du vil ændre og derved gøre noget andet, end det du plejer. Det du mangler nu, det er en specifik plan for, hvad du så gerne vil i stedet. Er dit sundhedsønske at komme af med delte mavemuskler, smerter i ryg, lænd og bækken, træne styrke op igen eller få en flad mave? Husk, det behøver bestemt ikke at være at kæmpe projekt, som du hverken har tid til eller kan overskue. Faktisk kan det være super nemt. Du lærer i mit minikursus ‘Smid Graviditetskiloene’  hvordan du kan gøre og du kan tilmelde dig lige her, og så har du jo allerede taget det første skridt i den rigtige retning, allerede fra start af. 

Share this post

Baby Akademiet består af fagpersoner indenfor områderne fertilitet, graviditet, barsel og baby, der står klar til at støtte dig i hver eneste milepæl på din rejse som forælder. Vi udvikler faglig viden i form af kurser og artikler, med formålet om at vejlede og give dig de bedste råd og værktøjer til at skabe en sund, tryg og positiv start på din families liv.

Søg efter noget bestemt

Udvalgte posts

Kategorier

Popular Posts

Hvad er hCG?

Når man bliver gravid, så kommer man uvægerligt til at stifte bekendtskab med det graviditetsbevarende hormon hCG (humant Choriogonadotropin). Det er nemlig hCG man måler

Read More