3 gode grunde til at have en doula med til din fødsel

En doula? Hvad f**K er det? Bare rolig, det var også min tanke. Indtil jeg besluttede mig for at undersøge sagen nærmere.

En doula er en fødselshjælper

Det er meget almindeligt i USA, at man har en doula med til sin fødsel. Efterhånden er der næsten ingen, der føder uden sin egen doula. Det er ikke helt så udbredt i Danmark – endnu. MEN med de beskæringer der i fuld hast foregår i den offentlige sektor, er der nok desværre kun tale om tid, før det også bliver en ting i Danmark. En doula er en person, som skal virke som din støtte og tryghed under fødslen. En doula bliver også kaldt en fødselshjælper. Det er ikke, fordi en doula skal være uddannet jordemoder. Men de skal kunne give dig ro og tryghed under din fødsel.

1.  Du har altid en der kan holde dig i hånden

En jordemoder kan være en travl jordemoder. Det kommer helt an på, hvornår du skal føde og hvor henne. Det er desværre sådan, at vores dejlige jordemødre løber rigtig stærkt. Det er ikke alle, der kan mærke det, fordi de er virkelig gode til deres arbejde. Men som jordemoder, er det desværre sådan, at man ikke altid har mulighed for at holde en nervøs 1.gangs fødende i hånden i 8 timer. Selvom jordemoderen gerne vil. Det er her en doula kommer ind i billedet. Man har som regel talt meget med sin doula op til fødslen og lavet en fødeplan sammen. Din doula kender derfor dine ønsker og behov og formår at læse dig under selve fødslen. Når du har hyret din egen doula, er du mere sikker på, at du får lige netop den støtte, du har brug for under fødslen.

2.  Du har en der kan minde dig om din vejrtrækning

Vejrtrækning er så vigtig under din fødsel. Også hvis du ønsker at bevare roen og styrken under hele fødslen. Og selvfølgelig vil du da gerne det. En fødselshjælper er eminent i at hjælpe dig med din vejrtræning! Det er alene en god grund til at tage en med til din fødsel!

3.  Du får større tryghed

Tryghed er vigtigt under fødslen. Mangler man den, kan fødslen trække ud, og man kan få en dårlig oplevelse. Når man har en doula, man stoler på og har en god kemi med, får man dét ud af fødslen, man skal. Udover en baby selvfølgelig… Sørg for at give dig selv de bedste trygge rammer, så du kan have en fantastisk fødselsoplevelse!

Share this post

Baby Akademiet består af fagpersoner indenfor områderne fertilitet, graviditet, barsel og baby, der står klar til at støtte dig i hver eneste milepæl på din rejse som forælder. Vi udvikler faglig viden i form af kurser og artikler, med formålet om at vejlede og give dig de bedste råd og værktøjer til at skabe en sund, tryg og positiv start på din families liv.

Søg efter noget bestemt

Udvalgte posts

Kategorier

Popular Posts

Hvad er hCG?

Når man bliver gravid, så kommer man uvægerligt til at stifte bekendtskab med det graviditetsbevarende hormon hCG (humant Choriogonadotropin). Det er nemlig hCG man måler

Read More